DN 68A intră în reparații capitale, cu lucrări programate să dureze cel puțin până la vară

Realizator: DN 68 A, care face legătura între tronsoanele de pe autostrada A1 Sibiu – Deva și Marginea – Vama Nădlac 2, intră de luni în reparații capitale, cu lucrări programate să dureze cel puțin până la vară. Pe tronsonul Coșava – Coșevița din județul Timiș sunt degradări majore. Reparațiile se vor face cu dirijarea traficului la paletă, iar șoferii pot alege rutele ocolitoare pe DN 7 – Valea Mureșului sau prin Simeria, Hațeg și Lugoj – recomandă directorul Regionalei de drumuri Timișoara, Horațiu Simion:
Horațiu Simion: DN 68 A a fost construit între 1962 și 1967 cu îmbrăcăminte din beton de ciment. El a cedat, fiind necesară înlocuirea întregii structuri rutiere. Vom ataca acest sector de drum prin lucrări punctuale de refacere a structurii rutiere, deci vom reface inclusiv stratul de fundație. Să apeleze la rutele ocolitoare, de la nodul rutier de autostradă Simeria către Hațeg, Caransebeș, Lugoj sau de la nodul rutier al autostrăzii de la Ilia pe DN7 până la Arad, de unde iarăși pot continua pe autostradă.
Realizator: Între Sibiu și Vama Nădlac 2 lipsesc 13 km de autostradă, iar traficul este preluat de acest DN 68 A – notează reporterul RRA Alexandru Lancuzov./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 martie)