Ziua Naţională a Bulgariei

Bulgaria îşi sărbătoreşte, miercuri, 3 martie, Ziua Naţională, eveniment prin care marchează 143 de ani de la Eliberarea sa de sub dominaţia otomană. Cu acest prilej, în toată ţara vor avea loc o serie de manifestări.

Preşedintele ţării şi comandantul suprem al Forţelor Armate, Rumen Radev, va aduce un omagiu memoriei voluntarilor bulgari şi soldaţilor ruşi care s-au sacrificat pentru libertatea Bulgariei pe Vârful Şipka. Preşedintele Adunării Naţionale, Ţveta Karaianceva, va participa la aniversarea Zilei Naţionale a Bulgariei în oraşul Gabrovo şi pe Vârful Şipka.

La Sofia, va avea loc o ceremonie de arborare a drapelului naţional al Bulgariei, la Monumentul Soldatului Necunoscut, la care vor fi prezenţi vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, ministrul apărării, Krasimir Karakaceanov, şeful Statului Major al Apărării, amiralul Emil Eftimov.

Festivităţile vor culmina cu un foc de artificii care va avea loc, miercuri seară, în piaţa din faţa clădirii Adunării Naţionale. Preşedintele Bulgariei va primi onorul militar şi va susţine o alocuţiune./ddaniela/gpodea

www.bnr.bg – 3 martie