Ciprian Vereș, medaliatul cu bronz de la inele la Campionatele Europene din 2002, a lucrat ani de zile la cel mai tare circ din lume. A jucat în 5000 de spectacole, a dat reprezentații în 60 de țări și și-a cunoscut soția la locul de muncă.

Ciprian Vereș s-a întors în țară după 15 ani petrecuți la cel mai tare circ din lume, Cirque du Soleil.  La 20 de ani,  multiplu campion național la gimnastică a renunțat la sportul pe care îl practica de la 4 ani și a plecat în aventura vieții. Totul s-a petrecut atât de repede încât nici acum nu îi vine să creadă!

„Eram la Reșița, am făcut un video, o audiție cu ce fac eu la toate aparatele și am trimis-o în Montreal. Nu m-am gândit niciun moment că mă vor lua. După două săptămâni mi s-a și oferit contractul. Era vineri și luni aveam biletul de avion”-  Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002. 

În 15 ani petrecuți la circ, a muncit câte 12 ore pe zi, a avut câte 10 reprezentații pe săptămână și a jucat în 5000 de spectacole.

„Am făcut și 3500 de spectacole fără pauză, 3500 de la cap la coadă. Din 60 de artiști, doar 4 am făcut lucru acesta.  Făceam două spectacole pe zi, la bară fixă, e foarte ușor să te accidentezi, dar am avut noroc. Munca mea la circ era de 12 ore pe zi” – Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002.

A avut reprezentații în 60 de țări

În toți anii petrecuți la circ, Ciprian a dat reprezentații în 60 de țări și sute de orașe, iar unul dintre acestea i-a rămas în inimă.

“Cele mai frumoase spectacole erau în Sevilla. La sfârșit, spectatorii începeau să aplaude atât de tare că se cutremura tot, era un sentiment extraordinar. La fiecare spectacol aveam pielea de găină”- Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002.

Tot la Cirque du Soleil și-a întâlnit și marea dragoste! Cei doi au jucat în același spectacol.

„Acolo mi-am cunoscut soția, care e din Belarus, ne-am căsătorit, avem o fetiță, acolo mi-am clădit familia. Eu și soția mea eram în același spectacol”- Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002.

Peste 100 de oameni implicați într-un spectacol

Ciprian a jucat 15 ani în același spectacol, „Corteo”, povestea unui clown.

„La toate spectacolele de circ e o poveste de la un cap la altul. În povestea în care am jucat era vorba despre viața unui clown. Era muzică live, multe numere de acrobație, era o comedie” Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002.

Sportivul spune că există diferențe între gimnastică și acrobațiile de la circ.

„La gimnastică, ai 5, 6 competiții pe an, spectacolele de circ sunt 10 pe săptămână, este complet diferit. În spectacolul nostru eram 60 de acrobați, actori, plus încă 100 de oameni. Eram un mic orășel. În tot circul eram 2500 de acrobați, compania avea 6000 de angajați” – Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002.

Cirque du Soleil e în faliment

De când a început pandemia, cel mai faimos circ din lume este în faliment. Din cei 6000 de oameni care lucrau acolo, în acest moment mai sunt angajați doar zece, iar cu doi dintre ei Ciprian mai ține legătura.

„O fata de la contabilitate și un băiat de la sunet,, doar ei mai sunt. Am înțeles că încet, încet, vor să își reia spectacolele, iar primul să fie la Las Vegas” – Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002. 

Fostul sportiv este convins că timp de 15 ani a avut cel mai frumos serviciu.

„Nu știu dacă există vreun job în lumea asta unde să mergi, să faci oamenii să râdă, să primești bani și să te plimbi în toată lumea. Am văzut 60 și ceva de țări și am și câștigat bani” – Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002.

 

Vrea să-și deschidă academie de gimnastică

Întors în România, Ciprian vrea să profeseze ca antrenor și să-și deschidă o sală de gimnastică, dar pandemia i-a dat planurile peste cap.

“Când intru în sala de gimnastică, mă simt extraordinar. Am încercat să lucrez și în alte domenii, dar până la urmă sala de gimnastică mi-a intrat în sânge”- Ciprian Vereș, medaliat cu bronz în proba de inele la Campionatele Europene din 2002.