Comunicat CJSU

Venirea primăverii încurajează petrecerea zilelor de weekend în familie, ieșirile la terase, plimbările cu prietenii sau grătarele în curte – însă facem apel la cetățeni să continue respectarea cu strictețe a măsurilor de precauție și să urmeze recomandările autorităților.

Noua tulpină SARS-CoV-2 (B.1.1.7) se transmite mai ușor ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede. Această tulpină poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate, care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult sistemul de sănătate.

➡ Purtarea corectă a măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile publice închise cât și în aer liber.
‼️ Aceasta trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.
➡ Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.
➡ Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces. În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință.
➡ Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
➡ Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.

‼️ Petrecerile sunt strict interzise.

‼️ Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea COVID-19 este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație).
Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.

Informați-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale!