Lansarea Muzeului „Identități Fragile”/ Muzeul Pandemiei și a Campaniei de colectare a obiectelor – memorie

Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România – Muzeul „Identități Fragile” (Muzeul Pandemiei) – https://www.identitatifragile.com/ , precum și Campania publică de colectare a obiectelor – memorie, care ne-au însoțit pe fiecare dintre noi în pandemie, începând cu luna martie a anului 2020.

Care este obiectul de care te-ai atașat cel mai tare în ultimele 12 luni? Dar cel pe care ai vrea să îl uiți? Ia-l, împachetează-l și donează-l!

Campania publică de colectare a obiectelor – memorie se va desfașura în perioada 5 martie – 15 aprilie, pe website-ul proiectului la https://www.identitatifragile.com/%C3%AEnscrie-%C8%9Bi-obiectul  ​

Oricine poate trimite un obiect care „încorporează„ un sentiment ce l-a marcat în pandemie, o stare, un eveniment sau orice lucru cu care asociază experiența trăită în această perioadă. În esență, acest obiect-artefact va fi o poveste a pandemiei, din perspectiva celui care îl trimite.
Primul muzeu participativ dedicat pandemiei își așteaptă așadar contributorii pentru a ilustra tranzițiile emoționale (re)simțite individual, dar experimentate colectiv de fiecare dintre noi. „Identități Fragile” este un muzeu deschis care își propune să dea voce fiecărei emoții personale generată de Covid-19, prin intermediul obiectelor.
Toate obiectele donate vor deveni parte din colecția Muzeului Identităților Fragile.

Inițiativa este un produs cultural al Rețelei Naționale a Muzeelor, iar obiectele selectate vor fi expuse la Rezidența BRD Scena9 din București, în perioada 15 mai – 15 iunie 2020.
Parteneri: Administrația Fondului Cultural Național, Rezidența BRD Scena9


Mai multe detalii găsiți în comunicatul de presă alăturat (editabil), precum și pe:

 
 Pagina web – https://www.identitatifragile.com/ ​