PSD intenționează să depună plângeri penale împotriva fostului și actualului premier, a miniștrilor și prefecților

Realizator: PSD intenționează să depună plângeri penale împotriva fostului și actualului premier, a miniștrilor și prefecților, în legătură cu alocarea prin bugetul din acest an de bani doar către județele în care există primari din arcul guvernamental, susțin social-democrații. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că vrea să știe ce criterii au fost luate în considerare la alocarea sumelor respective.

Marcel Ciolacu: Vrem să facem plângeri clare la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli. Vrem să știm cum a trecut prin ședința de guvern această anexă la buget, ce criterii s-au luat în considerare, deoarece aici nu vorbim de banii cuiva de acasă, vorbim de banii României, care au fost criteriile legale de a se aloca aceşti bani discreționar numai către anumite autorități.

Realizator: În replică, senatorul PNL de Timiş, Alina Gorghiu declară că nu îi este teamă dacă social-democrații vor depune plângeri penale privind alocarea de sume pentru investiții în județe.

Alina Gorghiu: Chiar dacă domnul Ciolacu va face plângere penală pentru banii suplimentari alocați de la bugetul de stat pentru diferite județe, eu mărturisesc că nu am niciun fel de emoție și că accept cu bucurie și această plângere penală; un gest populist și complet lipsit de decența politică pe care ar trebui să o aibă un lider de partid.

Realizator: În legătură cu bugetul pe acest an, PSD ia în calcul sesizarea la CCR pentru că, susțin social democrații, acesta ar avea vicii de neconstituționalitate. Între acestea, faptul că în guvern au fost înființate ministere noi prin ordonanță de urgență, dar nu au fost aprobate și hotărârile de guvern prin care se reorganizau instituțiile, consideră prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 martie