Leonid Kravciuk a comentat stadiul actual al negocierilor privind reglementarea situaţiei din Donbas

Șeful delegației ucrainene în cadrul Grupului de contact trilateral responsabil de reglementarea situaţiei din Donbas, Leonid Kravciuk, s-a referit la postul de televizune TV Ucraina 24 la stadiul actual al negocierilor privind reglementarea situaţiei din Donbas.
„Dacă Rusia continuă să susțină faptul că nu este parte din acest conflict, ci este doar un observator și va căuta orice pretexte pentru a bloca negocierile noastre, atunci putem afirma că situația este într-un impas și că ea poate fi scoasă din acest impas doar prin întreprinderea unor pași radicali. Acum, noi, delegația noastră, ne gândim ce propuneri este posibil să facem”, a adăugat Kravciuk.
Rreprezentantul Rusiei în Grupul trilateral de contact privind reglementarea situaţiei din Donbas, Boris Grîzlov, a afirmat că autorităţile de la Kiev provoacă escaladarea conflictului din Donbas.
De asemenea, reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE, Aleksandr Lukaşevici, a declarat că autorităţile de la Kiev nu dau dovadă de voință politică pentru a rezolva în mod pașnic situația din Donbas, pe baza Acordurilor de la Minsk. Oficialii ruși au subliniat, în repetate rânduri, că Rusia nu este parte în conflictul din sud-estul Ucrainei./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 6 martie)