Patronii din industria ospitalității caută soluții pentru a putea continua activitatea și a menține locurile de muncă

Realizator: Patronii din industria ospitalității caută soluții pentru a putea continua activitatea și a menține locurile de muncă în timpul pandemiei, respectând restricțiile sanitare. La Constanța, peste 60 de agenți economici din domeniul HoReCa s-au reunit într-o asociație și speră să primească sprijinul autorităților centrale și locale pentru a depăși această perioadă dificilă.
Reporter: Sorin Cealera: Invocând sezonul estival 2020 patronatele spun că nu există argumente care să indice că domeniul HoReCa reprezintă un mare pericol din punct de vedere al răspândirii noului coronavirus și că există soluții pentru a permite funcționarea în interior a restaurantelor și cafenelelor la 30 sau 50 la sută din capacitate.
Aslan Egevit, președintele Asociației patronatelor RESTO: S-au deschis restaurantele şi numărul de clienţi nu a crescut într-atât de mult încât să prezinte un pericol. Antreprenorii sunt dispuşi să investească ca spaţiile să fie cât mai aerisite, să se creeze separatoare între mese. Cu sigurană se pot găsi soluţii şi în HoReCa. Incidenţa de 3 la mie nici nu protejează, nici nu ajută şi suntem împotriva acesteia. Vom face toate demersurile, să venim chiar şi cu propuneri legislative să se modifice acest lucru.
Corina Martin, președintele de onoare al asociației: Mai ales pentru industria de evenimente care trebuie să repornească, pentru că aici sunt pierderile cele mai mari, poate să existe o soluţie prin: introducerea obligativităţii unui test COVID,
aşa cum se cere testul COVID negativ şi la ambarcarea în avion pe anumite companii aeriene sau pentru plecarea în vacanţe în anumite destinaţii. Există soluții pe care însă trebuie să le stabilim nu ignorând industria HoReCa, ci numai așezând una împreună la aceeași masă./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 martie)