Precizări ale ministrului muncii privind vârsta de pensionare

Realizator: Orice angajat din România va putea lucra până la 70 de ani dacă dorește – a declarat, vineri, la Botoșani, ministrul muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă salariații vor avea posibilitatea să continue să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator. Ministrul muncii a mai precizat că la nivel național s-a ajuns la aproape 90.000 de dosare de pensie reevaluate într-o săptămână în vederea recalculării drepturilor de plată. Numărul total al dosarelor care vor intra în acest proces se ridică la aproximativ 5 milioane.
Raluca Turcan: Ştim cu toții că în România s-a vorbit de ani de zile despre inechitățile din sistemul public de pensii, despre necesitatea recalculării pensiilor pe bază de contributivitate și majorări de pensii, de cele mai multe ori nespunându-se care este sursa de finanțare. Ca atare, împreună cu Casa Națională de Pensii și cu Casa Județeană de Pensii de la nivelul județului Botoșani am făcut deja câțiva pași extrem de importanți pentru evaluarea și recalcularea tuturor pensiilor din România, adică pentru 5 milioane de pensionari.
Realizator: Personalul Casei Naționale de Pensii publice se va dubla în perioada imediat următoare – a mai spus ministrul muncii – după cum ne-a transmit corespondenta noastră Gina Poenaru.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 martie)