Primăria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene mai multe proiecte

Primăria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte privind dezvoltarea mobilității, protecția mediului, sănătate, termoficare, educație și protecție socială, care însumează 7 miliarde de euro și care pot fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Modernizarea sistemului de termoficare din București va costa un miliard de euro, a precizat primarul general Nicușor Dan și a adăugat că din iarna viitoare nu vor mai fi probleme în sudul capitalei, pentru că va fi operaționalizată o centrală termică provizorie care să asigure suplimentarea agentului termic.

Edilul a mai anunțat că pentru încurajarea transportului în comun și reducerea aglomerației, Primăria va cere finanțare pentru o linie de metrou ușor de suprafață și extinderea rețelei de tramvaie. Tarifele pentru transportul în comun de suprafață ar putea să fie majorate, dar doar atunci când Societatea de Transport București va pune la dispoziția călătorilor linii modernizate și vehicule noi, a mai declarat primarul general, ne-a informat Alex Lancuzov./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 martie