Noi restricţii în Capitală

Rata mare de infectare cu coronavirus aduce noi restricții în Capitală de la miezul nopții. Comitetul municipal pentru Situații de Urgență a avut ședință în această dimineață și a stabilit în modul în care se vor face orele în școli și ce activități vor fi suspendate în următoarele 14 zile.
Reporter: Adriana Leu – De mâine, doar copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar vor fi prezenți fizic la ore, în timp ce doar jumătate dintre elevii din anii terminali vor putea fi în clase. Predarea în sistemul online rămâne valabilă pentru toți elevii din ceilalți ani de studiu. În această perioadă se pot organiza însă, cu participarea fizică a copiilor, simulările examenelor naționale și ale celor pentru anii terminali, evaluările naționale și orele remediale pentru toate clasele. Hotărârea Comitetului municipiului București pentru Situații de Urgență restricționează activitatea restaurantelor, cafenelelor și barurilor, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Ţipișcă:
Mariana Ţipişcă: Este interzisă această activitate în interior, este permisă doar la exterior atunci când este amenajată o terasă cu un acoperiș, un tavan și un singur perete, cu păstrarea distanței de 2 metri între mese și, evident, cu participarea șase persoane la masă dacă sunt din familii diferite. Activitatea în baruri, în cluburi, în discoteci este interzisă, activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, cu o singură excepție, sunt acceptate vânzările de bilete loto.
Reporter: Tot de mâine se închid pentru public cinematografele, instituțiile de spectacole sau concerte și se interzice organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale. Hotărârea Comitetului municipiului București pentru Situații de Urgență prevede și obligativitatea purtării măști de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise./amirea/sdm2

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 martie)