Ambasada Franţei în România lansează o campanie de comunicare în favoarea egalităţii de gen

Ambasada Franţei în România lansează astăzi o campanie de comunicare care are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la egalitatea de gen, în marja Forumului „Generaţia Egalității/ Génération Égalité”, o adunare mondială pentru egalitatea de gen organizată de Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor, UN Women, co-prezidat de Franța și Mexic.

Campania, care va debuta cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Drepturile Femeilor, 8 martie, şi se va încheia pe 25 noiembrie 2021, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, va da cuvântul unor personalităţi din diferite domenii de activitate, de la politică şi media, la societate civilă şi sport, pentru a dezbate ce înseamnă în acest moment egalitatea de gen.

Pentru mine egalitatea înseamnă acces, fără bariere, fără discriminare, la tot ceea ce societatea propune bărbaţilor şi femeilor”, a declarat Ambasadoarea Franţei în România, doamna Laurence Auer, în primul mesaj din cadrul acestei campanii, publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Fiecare mesaj în favoarea acestei cauze va fi promovat pe site-ul și rețelele  sociale ale Ambasadei Franţei în România.

Președintele francez Emmanuel Macron a făcut din egalitatea de gen marea cauză națională a mandatului său. Ȋn acest context, diplomația franceză implementează o strategie internațională privind promovarea egalității de șanse între femei și bărbați.