CFR Călători introduce un tren nou pe ruta Constanţa – Bucureşti

CFR Călători introduce de astăzi un nou tren pe ruta Constanța – București. Este vorba despre o nouă cursă cu plecarea de la ora 7:00 și sosire în Capitală la ora 9:17, care va circula doar de luni până vineri.

Trenul a fost introdus la solicitarea călătorilor, în special a navetiștilor care au program de lucru decalat, a explicat pentru Radio România Actualități Dan Costescu, director general CFR Călători.

Dan Costescu: Noi mai aveam un tren la 5:30. Acesta era pentru cei care voiau să ajungă la 8:00 în București, dar avea inconvenientul că nu se activau încă toate mijloacele de transport în comun în Constanța și ei trebuiau să ajungă altfel la gară. Acum, am pus acest tren la 7:00 tocmai pentru ca ei să se poată organiza să meargă cu mijloacele de transport în comun în Constanţa. Avem şi oameni care fac naveta, aveam şi studenţi care făceau naveta. Avem acum programele decalate şi acest teren este foarte bun pentru cei care încep mai târziu munca, au program decalat, undeva la 9:30 – 10:00.

Realizator: Noul tren poate prelua călători care vin din Slobozia și Călărași, dar nu oprește la Ciulnița, precizează reporterul RRA, Alex Lancuzov./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 martie