Recital cameral extraordinar FĂRĂ PUBLIC Gottlieb Wallisch

Pentru prima oară invitat să concerteze în România, pianistul austriac Gottlieb Wallisch va putea fi ascultat pe scena Sălii mari a Ateneului Român într-un program alcătuit din lucrări semnate Wolfgang Amadeus Mozart, Leoš Janáček și Franz Schubert. Recitalul cameral extraordinar din seara zilei de miercuri, 17 martie, este rezultatul colaborării dintre Filarmonica “George Enescu” și Forumul Cultural Austriac. Recitalul se va transmite în direct online pe canalele facebook Filarmonica „George Enescu”, youtube Filarmonica „George Enescu”, facebook Forumul Cultural Austriac și facebook Radio România Muzical. Accesul este gratuit.

Miercuri, 17 martie, ora 19:00 , Ateneul Român
Recital extraordinar de pian
Gottlieb Wallisch

În program:
Mozart: Fantasia in D minor, K. 397
Janáček: Prin neguri (Patru piese pentru pian)
Schubert: Sonata in A major, D. 959

Pianistul Gottlieb Wallisch și-a făcut debutul pe scena de concert la vârsta de doar șapte ani. La 12 ani este aplaudat în istorica Sală de aur de la Musikverein din Viena și, în 1996, un concert-eveniment dirijat de maestrul Yehudi Menuhin, în care pianistul de 17 ani a interpretat magistral Concertul nr 5, „Imperialul”, de Beethoven, deschide drum larg unei cariere internaționale spectaculoase. Premii importante marchează ascensiunea pianistului austriac. Colaborări cu cele mai mari orchestre ale lumii, cu cei mai importanți dirijori ai vremii și cu prestigioase ansambluri simfonice, îi confirmă statul de artist excepțional. Activității concertistice i s-a alăturat, în timp, și cea didactică. După ce a predat la Universitatea de Muzică din Geneva și la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, Gottlieb Wallisch este astăzi profesor de pian la Universitatea de Arte din Berlin.

Biroul de presă
www.fge.org.ro
info@fge.org,ro
Facebook https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/
canalul YouTube https://bit.ly/2wMctlw

Dacă nu doriţi să mai primiţi acest newsletter cu noutăţi şi Programul Filarmonicii “George Enescu”, puteţi să vă dezabonaţi aici. Regretăm, dar sperăm să vă reabonaţi în curând!
Sponsori: Aqua Carpatica

Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, PHM, Liternet, Actualitatea muzicala, Agerpres

Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Observatorul cultural, QMagazine, ADZ, Radio Romania Muzical, Pro Video, orasul.meu, Autoexpert, Metropolis