Cea mai bătrână pasăre din lume, în vârstă de 70 de ani, a făcut un puişor

Albatrosul Widsom, pasărea sălbatică cea mai bătrână din lume, a făcut un pui la vârsta de 70 de ani. Ea a depus un ou la sfârșitul anului 2020 pe locul său obișnuit de cuibărit din insulele Midway (Hawaii).
Puişorul nou-născut, care îi are ca părinţi pe Widsom şi Akeakamai, parteneri din 2012, s-a născut pe 1 februarie, indică „New York Times”. Widsom, din cauza longevităţii sale, a făcut cuplu cu mai mulţi masculi succesivi, în timp ce păsările din această specie au în mod tradițional un singur partener toată viața.
De asemenea, vârsta sa înaintată i-a permis să aibă peste 30 de pui de-a lungul vieţii, a declarat Serviciul Peştilor şi Faunei din Statele Unite pe Twitter. Widsom fusese localizată și luată în evidenţă în 1956 pe atolul hawaian. Indivizii din specia sa, albatroşii de Laysan, sunt cunoscuți pentru speranța lor de viață ridicată.
După Widsom, al doilea cel mai bătrân albatros identificat vreodată are 61 de ani. Widsom și semenii ei se întorc în fiecare an în Insulele Midway pentru a depune ouă pe ceea ce a devenit cea mai mare casă din lume pentru albatroşii sălbatici. Milioane de alte specii vin, de asemenea, să se așeze și să cuibărească acolo.
Acum, puiul nou-născut este hrănit de cei doi părinți ai săi şi ar trebui să îşi poată lua zborul până în vara viitoare./rcostea

www.20minutes.fr