Sophia Loren, premiată în septembrie cu primul „Visionary Award”

Un nou premiu pentru Sophia Loren. Pe 25 septembrie, actrița italiană va primi primul „Visionary Award” al noului Muzeu al Premiilor Oscar: o onoare rezervată „unui artist sau savant a cărui operă a făcut progrese în arta cinematografiei”. Anunțul de la Los Angeles vine în timp ce interpretarea personajului Madam Rosa din pelicula „Ai toată viața înainte”, regizată de către fiul artistei, Edoardo Ponti, se numără printre operele citate pentru nominalizările la Oscar din 2021, care vor fi anunțate luni, 15 martie.
„Visionary Award” se adaugă unei lungi liste de premii acumulate de Loren și care includ, printre altele, două premii Oscar, șase Globuri de Aur, un Leu de Aur și o Coppa Volpi la Veneția, iar apoi premii la Cannes, Berlin, Londra și zece premii David di Donatello. În 1991, Institutul American de Film a inclus-o pe Loren pe lista celor mai mari 25 de staruri din toate timpurile.
Odată cu inaugurarea amânată de mai multe ori, din cauza pandemiei, se preconizează ca Muzeul Premiilor Oscar să fie deschis publicului pe 30 septembrie. Gala în care Sophia va fi oaspetele de onoare este programată cu cinci zile înainte, în cadrul unei serii de festivități în cinstea tăierii panglicii./oavram/vdraguta

www.rainews.it – 10 martie