Realizator: Ziua de vineri ar putea deveni „verde”. O campanie lansată de Ministerul Mediului propune ca în această zi autoturismul personal să fie înlocuit cu bicicleta, trotineta, mijloacele de transport în comun sau mersul pe jos. Propunerea urmărește în primul rând reducerea poluării din marile orașe. Campania prezentată de ministrul Tánczos Barna va fi lansată chiar de vineri și se bazează pe voluntariat, primii chemați să dea un exemplu în acest sens fiind angajații din instituțiile publice.
Tánczos Barna: În proporție de peste 60% poluarea aerului din marile orașe se datorează traficului și nici Bucureștiul, nici celelalte orașe mari din țară nu fac excepție din acest punct de vedere, motiv pentru care Ministerul Mediului dorește să instaureze în România ”vinerea verde” ca o inițiativă voluntară prin care invităm toți cetățenii să renunțe, în ziua de vineri, la deplasarea clasică cu mașină personală. Am avut o discuție preliminară și la nivelul guvernului, colegii miniștri, membrii cabinetului au făcut deja calculele și socotelile cine cu ce va veni la muncă în prima zi de „vinerea verde”.
Realizator: Ministrul mediului, Tánczos Barna, a mai anunțat că va lansa o invitație către companiile private, astfel încât la această inițiativă să participe tot mai multă lume în timp ce primăriilor li se va propune să ofere gratuitate pe mijloacele de transport în zilele de vineri./cmorozanu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (11 martie)