Președintele american Joe Biden va semna noua lege de stimulare a economiei cu 1,9 trilioane de dolari aprobată de Congres

Realizator: Președintele american Joe Biden va semna vineri, la o ceremonie la Casa Albă, noua lege de stimulare a economiei cu 1,9 trilioane de dolari aprobată de Congres. Potrivit corespondentei RRA la Washington, este unul dintre cele mai mari pachete de salvare economică din istoria Statelor Unite care autorizează, între altele, ajutoare cu 1.400 de dolari pentru majoritatea cetățenilor și extinderea alocațiilor de șomaj. Președintele a declarat că sunt veşti bune pentru americani odată cu creșterea producției de vaccinuri.
Reporter: Doina Sauciuc – Există un motiv real de speranță în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a spus ieri președintele Biden, prefațând un mesaj pe care îl va transmite americanilor joi la o oră de primă audiență în care va anunța lansarea următoarei faze în ce privește răspunsul administrației americane la pandemia de COVID-19. Anunțând că administrația sa va cumpăra încă 100 de milioane de doze de vaccin de la compania Johnson&Johnson, Joe Biden a salutat cooperarea acesteia cu compania farmaceutică Merck pentru a produce mai multe doze de vaccin.
Joe Biden: Rezultatul este că suntem pe cale să avem destule vaccinuri pentru fiecare adult american până la sfârșitul lunii mai.
Reporter: Președintele Biden a obținut, pe de altă parte, o uriașă victorie legislativă, când Camera Reprezentanților a aprobat, ieri, la patru zile după Senat, un pachet de asistență economică de 1.900 de miliarde de dolari. Legea a fost aprobată de toți democrații din Congres care o descriu drept cel mai robust răspuns legislativ la sărăcie într-o întreagă generație. Nici un republican nu a votat pentru aprobarea noilor cheltuieli federale și pentru o creștere temporară semnificativă a programelor anti-sărăcie, menite să ajute milioane de familii lovite de pandemie şi de criza economică.#HUN./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 martie)