Din 15 martie începe cea de-a treia etapă de vaccinare

Cea de a treia etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 va începe luni. Practic, din 15 martie oricine se va putea înscrie pentru imunizare. Modalitatea de programare se va schimba radical în condițiile în care vor fi introduse listele de așteptare. Autoritățile își doresc astfel să mențină un ritm ridicat de vaccinare. Detalii despre cum se fac înscrierile pe platformă și cum se activează lista de așteptare, a oferit, pentru Radio România Actualități, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță:
Valeriu Gheorghiţă: Din 15 martie fiecare centru de vaccinare va avea un număr de locuri libere. Pe acele locuri libere, pe fiecare persoană, în momentul în care intră în platformă prin toate modalitățile cunoscute, îşi rezervă un loc. În momentul în care acele locuri sunt ocupate se activează automat lista de așteptare, aşa încât o persoană care intră să se programeze, nemaigăsind loc liber, optează pentru a intra în lista de așteptare.
Realizator: După 15 martie va continua în paralel și etapa a doua de vaccinare. Cei care nu au reușit să se imunizeze în etapa a doua vor fi vaccinați cu prioritate în etapa a treia, fiind așezați în capul listei de așteptare, mai spun autoritățile. /amirea #HUN/sdm2

RRA – 12 martie