Hotelierii de pe litoralul bulgăresc îşi exprimă nesiguranţa legată de vacanţa de Paşte şi sezonul estival

Hotelierii de pe litoralul bulgăresc îşi exprimă nesiguranţa legată de vacanţa de Paşte din luna mai şi de sezonul estival. Patronul mai multor hoteluri din staţiunea Sfinţii Konstantin şi Elena, Atanas Karagheorghiev, a declarat pentru TravelNews că, deocamdată nu există rezervări pentru începutul sezonului estival. „De asemenea, nu aşteptăm turişti români în preajma Paştelui şi vacanţei din luna mai, dacă nu vor fi eliminate testele PCR, care le scumpesc sejurul. În realitate, prognozele pentru sezon nu sunt optimiste”, a comentat Karagheorghiev.
În staţiunea Nisipurile de Aur, hotelurile se vor deschide, dar nu este clar când anume. „Nu există cale de ieşire şi trebuie să se deschidă, pentru că nimeni nu poate rezista unui al doilea sezon de închidere totală şi vor începe falimentele”, a declarat Gheorghi Şterev, preşedintele Uniunii Hotelierilor din Nisipurile de Aur şi al Asociaţiei Bulgare a Hotelurilor şi Restaurantelor, menţionând că există câteva rezervări de Paşte de la turişti români, însă nu şi rezervări timpurii pentru sezonul estival.
Situaţia este aceeaşi în staţiunea Sunny Beach, unde nu se ştie clar când se vor deschide hotelurile. „Există indicii doar de la turoperatorii din Israel că pot începe să aducă turişti în timpul sezonului estival, deoarece se aşteaptă să fie vaccinaţi până la sfârşitul lunii martie. De asemenea, procesul de vaccinare împotriva COVID-19 se desfăşoară bine în Marea Britanie şi vor putea începe să călătorească. O altă problemă pentru startul sezonului estival este lipsa zborurilor charter spre litoral”, a explicat Plamen Kopcev, preşedintele Uniunii Patronilor din Sunny Beach.
Hotelierii bulgari solicită compensaţii de la stat şi crearea unui sistem special de sprijin./ddaniela/sdm2

(www.novinite.bg – 12 martie)