„Wall Street Journal”: Compania Alibaba va primi o amendă-record în istoria Chinei

Compania Alibaba va primi cea mai mare amendă din istoria Chinei, titrează publicaţia „Wall Street Journal”. Autoritățile de reglementare antimonopol intenționează să amendeze Alibaba cu cea mai mare sumă din istoria corporatistă a Chinei, potrivit „Wall Street Journal”, care citează surse bine informate. Se mai specifică faptul că amenda va depăși suma de 975 de milioane de dolari, amendă pe care Qualcomm a plătit-o în anul 2015, fiind acuzat de concurență neloială. În plus, companiei i se va cere să renunțe la practica „er xuan yi” („alegeți una din două”). Este vorba despre cele două platforme dominante în comerțul electronic Taobao și Tmall, ale căror operator este Alibaba.
Pe la sfârșitul anului 2020, Guvernul Chinei şi autorităţile pentru controlul și reglementarea pieței au lansat o anchetă antitrust împotriva grupului Alibaba și a convocat afiliata de servicii financiare online a gigantului tehnologic, Ant Group, la o întâlnire, aceasta fiind, practic, cea mai mare lovitură primită de grupul de comerț electronic și imperiul fintech al miliardarului Jack Ma. Compania Alibaba și-a exprimat disponibilitatea de a coopera activ cu autoritățile și a promis că va continua să desfășoare activități normale, în ciuda anchetei.
Alibaba Group este cea mai mare companie de internet din China, care desfăşoară afaceri de comerț electronic din 1999. Grupul mai deține platformele online Alibaba Pictures, AliExpress, Taobao, Tmall./vdraguta/sdm2

(www.ria.ru – 12 martie)