Americanii urmează să primească primele cecuri și transferuri bancare de 1.400 de dolari pe persoană

Americanii urmează să primească în acest weekend primele cecuri și transferuri bancare de 1.400 de dolari pe persoană, prevăzute în pachetul de stimulare economică de 1,9 trilioane de dolari al președintelui Joe Biden. Legea a intrat ieri în vigoare și milioane de oameni, cu venituri anuale mai mici de 75.000 de dolari, vor beneficia de acest ajutor în valoare totală de aproximativ 400 de miliarde.

Joe Biden, preşedintele SUA: Pentru prima dată după mult timp, această lege pune muncitorii acestei națiuni pe primul plan. Nu este o hiperbolă, e un fapt. Teoria a fost în special în ultimii 15 ani că prin reducerea taxelor celor bogați, beneficiile pe care le vor obține aceștia se vor scurge către toți, dar am văzut în nenumărate rânduri că nu funcționează. Este timpul să construim o economie care crește de la bază.

Realizator: Corespondenta noastră Doina Saiciuc spune că potrivit Casei Albe, legea include de cele mai masive programe antisărăcie, într-o generație. 7 milioane de locuri de muncă ar urma să fie create în acest an, iar asistența medicală ar deveni mai accesibilă./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 martie