In memoriam Mihai Ilie – o viaţă în slujba radioului public

Ne-a părăsit Mihai Ilie, fost director general adjunct al Societăţii Române de Radiodifuziune. Iniţiator al implementării noilor tehnologii digitale în radioul public, a avut un rol însemnat în dezvoltarea bazei tehnice a Radioteleviziunii române. El a fost cel căruia i se datorează retehnologizarea Controlului General Tehnic al radioului şi aducerea la zi, din punct de vedere tehnic, a cabinelor de emisie existente şi azi în sediul central şi la studiourile teritoriale. După intrarea în vigoare a Legii 41/1994, când serviciile publice de radio şi televiziune au devenit entităţi distincte, Mihai Ilie a ales Radioul, fiind membru în primul Consiliu de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi Române de Radiodifuziune, ales de către salariaţi să-i reprezinte.

Prin întreaga sa carieră profesională, dedicată în exclusivitate mass media audiovizuale din România, a avut o contribuţie importantă la modernizarea radioului public.

Vă mulţumim, Domnule Mihai Ilie, pentru tot ce aţi făcut pentru Radio România! Suntem alături de familia îndurerată şi aducem un ultim omagiu omului care şi-a dedicat cariera profesională radioului.

Serviciul Comunicare și Relații Publice