Ministrul energiei, Virgil Popescu, merge la Bruxelles pentru a convinge Comisia Europeană să aprobe ajutorul de stat pentru CE Oltenia

Autoritățile române speră că reprezentanții Comisiei Europene vor aproba până la sfârșitul lunii aprilie planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, astfel încât compania să plătească fără penalități certificatele de emisii aferente anului trecut.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, merge mâine și marți la Bruxelles pentru a încerca să îi convingă pe oficialii europeni să aprobe ajutorul de stat de restructurare, de 1,33 de miliarde de euro, pe care Guvernul român vrea să-l acorde Complexului Energetic Oltenia.

În total compania ar avea nevoie de 3,5 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor de restructurare preconizate pentru o perioadă de 5 ani, din care 1,5 miliarde provin din fondurile proprii ale Complexului, iar restul de la bugetul de stat și din fondul pentru modernizare.

Executivul european a început pe 5 februarie o investigație aprofundată cu privire la planul de restructurare a Complexului, apreciind că în urma restructurării capacitatea de producție a companiei nu se va schimba semnificativ./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 martie