Documentarul „Colectiv”, de Alexander Nanau, nominalizat la Premiile Oscar

Realizator: Povestea unui celebru scenarist de la Hollywood este pelicula cu cele mai multe nominalizări la premiile Oscar. „Mank” este filmul care va concura pentru cel mai bun lungmetraj și cea mai bună regie, dar și la alte categorii, între care: cel mai bun actor sau cea mai bună actriță în rol secundar. Este o producție Netflix, care domină anul acesta competiția cu cele mai multe filme nominalizate. România se află și ea în concurs cu documentarul „Colectiv”, de Alexander Nanau.
Reporter: Cristina Grecu: Documentarul „Colectiv” este o poveste despre stat, nişte autorităţi incompetente, care prin minciună şi manipulare au călcat vieţile oamenilor în picioare şi este cât se poate de important să îl vadă cât mai multă lume – spunea regizorul peliculei, Alexandru Nanau. Filmul, coproducţie România – Luxemburg, este nominalizat la Premiile Oscar, din 25 aprilie, pentru cel mai bun lung metraj documentar şi cel mai bun lungmetraj internaţional.
Competiţia Academiei de Film Americane este dominată anul acesta pandemic, în care oamenii au urmărit acasă noile producţii cinematografice, de studiourile Netflix, cu 35 de filme nominalizate. Cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar va fi transmisă în direct de postul american ABC pe 25 aprilie şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (16 martie)