Ambasada Rusiei la Washington consideră nefondate acuzațiile SUA cu privire la amestecul Rusiei în alegeri

Ambasada Federaţiei Ruse de la Washington consideră drept nefondate acuzațiile Statelor Unite de ingerinţă rusească în alegerile prezidenţiale americane. Misiunea diplomatică a declarat că Washingtonul încearcă să recurgă la „diplomația de megafon” și să mențină un fundal negativ în jurul Rusiei.
„Considerăm că Washingtonul continuă să practice diplomația de megafon, principalul obiectiv fiind acela de a consolida o imagine negativă a Rusiei și de a da vina pe jucători externi pentru destabilizarea situației interne”, se specifică în declarația postată marți pe Facebook de Ambasada Rusiei de la Washington.
Acuzațiile serviciilor de informații americane despre presupusa ingerință a Moscovei în alegerile din SUA nu sunt confirmate de niciun fel de fapte, iar Washingtonul încearcă să mențină un fundal negativ în jurul Rusiei, se mai afirmă în declarația de marți de pe Facebook a Ambasadei Rusiei de la Washington.
Serviciile de informații americane au declarat că, în timpul campaniei electorale din SUA, Federația Rusă a tins către discreditarea lui Joe Biden. CNN anunţă că SUA ar putea impune sancțiuni împotriva Rusiei, săptămâna viitoare.
Surse de la Casa Albă au dezvăluit că Rusia reprezintă aceleași ameninţări la adresa Statelor Unite ca și China.
„Documentul elaborat de comunitatea serviciilor americane de informații este un nou set de acuzații nefondate împotriva țării noastre, care este acuzată de interferenţă în procesele politice interne americane. Concluziile raportului cu privire la desfășurarea de către Moscova a unor operațiuni de influență rusească în America sunt confirmate doar de certitudinea serviciilor de informații în corectitudinea lor. Nu sunt furnizate fapte sau probe concrete ale unor astfel de afirmații”, a mai indicat misiunea diplomatică.
„O astfel de atitudine a Administrației (SUA- n.r.) se pare că nu corespunde propunerii noastre de a purta un dialog echitabil, bazat pe respect reciproc, în căutarea unor soluții la cele mai de actualitate probleme. Acțiunile Washingtonului nu contribuie la o normalizare a relațiilor noastre bilaterale”, mai indică ambasada, în declaraţie.
Directorul Biroului Național de Informații al SUA a publicat un raport cu privire la interferența Rusiei în alegerile din SUA, de anul trecut. Acesta susține că autoritățile ruse ar fi încercat să-l discrediteze pe câștigătorul alegerilor prezidențiale, Joe Biden, precum și Partidul Democrat, din care acesta face parte, în timpul campaniei electorale de anul trecut din SUA. Raportul menționează că autoritățile SUA vor introduce restricții în acest sens.
Rusia a respins, în repetate rânduri, la nivel înalt, acuzațiile Washingtonului privind implicarea Moscovei în procesele electorale americane./vdraguta/sdm2

(Agenţia de presă TASS – 17 martie)