RUSSIA TODAY: Putin va „plăti” pentru implicarea în alegerile americane (Joe Biden)

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că liderul rus Vladimir Putin va „plăti” pentru interferenţa în alegerile prezidențiale din 2020 din SUA. El a făcut această declaraţie, într-un interviu acordat pentru postul de teviziune american ABC.
Comentând recentul raport al serviciilor de informații americane, potrivit căruia Rusia ar fi încercat să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, Biden a spus că l-a „avertizat pe Putin cu privire la faptul că va exista un potenţial răspuns la acest fapt”, în timpul unei conversații telefonice pe care a avut-o cu președintele rus, în luna ianuarie.
„Va plăti”, a afirmat Biden. Politicianul a adăugat că a purtat o „lungă conversație” telefonică cu liderul rus.
„Îl cunosc relativ bine şi atunci când a început conversația i-am spus: „Te cunosc și tu mă cunoști. Dacă se dovedește că această (interferență – nota RUSSIA TODAY) a avut loc, atunci să fiţi pregătiţi”, a afirmat președintele SUA, în interviul acordat ABC.
După cum se specifică în materialul postului de televiziune, Biden nu a dat un exemplu concret despre modul în care președintele rus va „plăti”, subliniind, totodată, că există posibilitatea de a desfășura concomitent un dialog cu Moscova, acolo unde interesele comune ale țărilor coincid.
La 16 martie, Biroul Directorului Naţional de Informații al SUA a publicat un raport în care comunitatea americană de informații concluzionează că Rusia a „efectuat operațiuni de interferenţă” în alegerile prezidențiale din 2020, din SUA.
În special documentul susține că autoritățile ruse ar fi ordonat „operațiuni de influențare a rezultatelor alegerilor prezidențiale” pentru discreditarea lui Joe Biden și a Partidului Democrat. În același timp, Statele Unite au spus că nu au sesizat „tentative ale Rusiei de a pătrunde în infrastructura alegerilor”.
Kremlinul a numit documentul nefondat și neprobat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, documentul reprezintă o nouă porţie de minciuni și dezinformări./vdraguta/ilapadat

(www.ria.ru – 17 martie)


RUSSIA TODAY: Viaceslav Volodin a catalogat afirmaţiile lui Biden despre Putin drept o „isterie provocată de neputință”

Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a condamnat afirmaţiile făcute de președintele american, Joe Biden, la adresa șefului statului rus, Vladimir Putin. El a catalogat declarațiile politicianului american drept o insultă adusă la adresa cetăţenilor ruși și o isterie provocată de neputinţă.
„Prin intermediul declaraţiei sale, Biden i-a insultat pe cetățenii țării noastre. Aceasta este o isterie provocată de neputinţă. Putin este președintele nostru, iar atacurile la adresa lui reprezintă atacuri la adresa țării noastre”, a scris Volodin, pe Telegram.
Joe Biden a declarat, într-un interviu acordat ABC, că liderul rus va „plăti” pentru amestecul său în alegerile prezidențiale din SUA, din 2020.
În același timp, președintele SUA nu a dat un exemplu concret despre modul în care președintele rus va „plăti”. De asemenea, răspunzând la întrebarea adresată de jurnalist, Biden a confirmat că îl consideră pe Putin un „asasin”./vdraguta/ilapadat
(www.ria.ru – 17 martie)