Competiția de eseuri BioMed “Bioștiințele și Medicina Viitorului” intră în etapa de evaluare instituțională cu peste 100 de lucrări înscrise din toată țara!

Timișoara, România (18Martie, 2021) — S-au încheiat înscrierile în competiția BioMed, organizată de asociația non-profit Biomentorhub,adresată elevilor și studenților din toată țara. Înscrierea a presupus redactarea unui eseu în care să se anticipeze evoluția unor metode, tehnologii, instrumente sau materiale cu scopul îmbunătățirii vieții umane și integrării în conceptul de smarthome/smartcity, sau pentru rezolvarea unei probleme cu impact asupra sănătății umane.

În total, au fost primite 130 lucrăridin mediul universitar (50)și preuniversitar (80).Eseurile au provenit atât de la instituțiile partenere(100),cât și non-partenere(30), competiția bucurându-se de un real interes atât în marile orașe și centre universitare precum București, Cluj-Napoca, Constanța, Timișoara, Iași, Târgu-Mureș, cât și în orașe mai mici, precum Petroșani, Deta sau Reșița. Mulțumim tuturor participanților pentru încrederea pe care ne-au acordat-o și îi asigurăm că lucrările lor vor fi analizate cu obiectivitate și multă atenție.

În prezent, competiția a intrat în faza de evaluare a eseurilor înscrise, care constădin două etape: evaluarea instituțională (15-28 martie a.c.) și cea finală (29 martie – 11 aprilie a.c.). În etapa curentă de evaluare instituțională, echipa Biomentorhub verifică eligibilitatea fiecărui eseu înscris, iar mentorii din comunitatea Biomentorhub vor evalua eseurile eligibile pe baza unei grile de evaluare, acordând fiecărui eseu un punctaj de la 0 la 100.

Membrii comisiei de jurizare în cadrul etapei instituționale sunt: Dr. Sorin Tunaru (Max Planck Institute for Heartand Lung Research, Germania), Lect. Dr. Bianca Gălățeanu (Universitatea din București), Prof. Dr. Marius Mihășan (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), Dr. Andrei Smid (University of Cambridge, Marea Britanie), Prof. Dr. Adriana Isvoran (Universitatea de Vest din Timișoara), Ș.L. Dr. Michael-Bogdan Mărgineanu (Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara), Drd. Diana Rotaru (King’s College London, Marea Britanie), Dr. Mihai Burai-Pătrașcu (McGill University, Canada).

Toate lucrărileselectate în etapa finală de jurizare vor fi publicate în cadrul paginii web Biomentorhub la data de 29 martie.

Autorii primelor 3 eseuri (pe baza evaluării din etapa finală) din ambele categorii (pre-universitar și universitar) vor fi premiați astfel:

  • Premiul I – 1000 RON
  • Premiul II – 500 RON
  • Premiul III – 250 RON

Toate eseurile finaliste vo rconcura, în mod automat, și pentru Premiul special de popularitate, acordat pe baza voturilor din partea publicului.

Sponsoriprincipali: Bioclinica, MerckRomânia, Farmec, Știință&Tehnică, Editura All, Casa Cărții de Știință.

Partenerimedia: RFI România, Agenția de presă RADOR, British Council.

Instituții-partenere: Colegiul Național „Sf. Sava”; Facultatea de Inginerie Medicală, Universitatea Politehnica din București; Liceul Teoretic „Avram lancu”; Universitatea Babeș-Bolyai Cluj; Liceul Teoretic „Ovidius”; Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara; Colegiul Național “C.D. Loga” Timișoara; Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Universitatea de Vest din Timișoara.

Pentrumaimultedetalii legate de competiție, văi nvităm să accesați site-ul nostru: https://biomentorhub.ro/biomed/.

Contact:

Florina-Raluca Teodorescu

  1. tel.: 0748867560

Email: projects@biomentorhub.ro