Florin Vlaicu este în Top 10

Omul momentului în rugby, cum este numit de presa de specialitate internaţionalul român Florin Vlaicu, recunoaşte că a avut ,,un sentiment incredibil” atunci când a reuşit să atingă bariera de 1.000 de puncte înscrise. El a devenit astfel al şaptelea jucător din lume care a atins această performanţă, scrie site-ul Federaţiei europene de rugby, rugbyeurope.eu, care a stat de vorbă cu jucătorul ,,frunzei de stejar”.
În vârstă de 34 de ani, Vlaicu, unul dintre ,,veteranii” naţionalei României, a reuşit performanţa în weekend-ul trecut la Lisabona, în partida contra Portugaliei, contând pentru Rugby Europe Championship, câştigată cu 28-27.
,,Americanul”, cum este poreclit de coechipieri, a izbutit în acel meci transformarea a trei lovituri de pedeapsă, ajungând acum la 1.007 puncte reuşite în carieră, alăturându-se astfel unor nume mari ale rugbyului mondial precum Diego Dominguez (Italia, 1.010), Owen Farrell (Anglia, 1.044), Ronan O’Gara (Irlanda, 1.083), Neil Jenkins (Ţara Galilor, 1.090) ), Jonny Wilkinson (Anglia, 1.246) şi Dan Carter (Noua Zeelandă, 1.598).
Florin Vlaicu şi-a făcut debutul pentru naţionala României în 2006, într-o partidă contra Ucrainei. Are până acum 126 de prezenţe în tricoul ,,frunzei de stejar”. De-a lungul timpului, el a evoluat la echipe precum CSA Steaua, RCJ Farul Constanţa, RCM Timişoara, Olimpia (CSM) Bucureşti, dar şi în Italia, la Calvisano Rugby.
Vlaicu a adunat în total 1007 puncte dintre care 14 au fost eseuri, 175 transformări de eseu, 193 lovituri de pedeapsă transformate şi 4 droap-goal-uri./rcostea/ddaniela

BUCUREŞTI FM – 18 martie