Grecia a finalizat un plan de deschidere a turismului în acest sezon

Realizator: Laurenţiu Văduva – Grecia a finalizat un plan de deschidere a turismului în acest sezon, care ar urma să înceapă la jumătatea lunii mai. Ministrul grec al turismului, Haris Theoharis, a declarat astăzi la București că România este prima țară pe care o vizitează după finalizarea planului și că hotelierii din nordul Greciei, spre exemplu, au decis să ofere unele beneficii pentru turiștii care vor face testul PCR.

Reporter: Florentina Varga – Ministrul grec al turismului a precizat că ambele țări susțin inițiativa Uniunii Europene de a exista un certificat digital, iar între timp sunt deschiși la discuții bilaterale tehnice pentru ca toți să se poată bucura de o vacanță.

Haris Theoharis: Avem un plan integrat de deschidere a turismului, un plan care a arătat și anul trecut că situația pandemică nu oprește turismul și că se poate face turism și în aceste condiții. Evident, planul este ca turiștii să aibă o experiență frumoasă, dar să se afle și în siguranță, și ei, și toți ceilalți. Un turist care ajunge la granița noastră, la punctele de frontieră care vor fi deschise este posibil să fie testat prin intermediul unui test foarte rapid și eficient; în cazul în care se dovedește că cineva este depistat pozitiv, atunci va fi trimis la unul dintre hotelurile de carantină fără să plătească.#HUN/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 martie