Risc maxim de avalanșă în Masivul Ceahlău

Salvamontiștii au emis o avertizare de risc maxim de avalanșă în Masivul Ceahlău și îi sfătuiesc pe turiști să evite ascensiunile pe munte. În zonă ninge, vizibilitatea este foarte redusă și, conform prognozelor, vremea se va menține la fel până la începutul săptămânii viitoare, după cum relatează corespondentul RRA, Geanina Buftea.
Reporter: Chiar dacă salvamontiștii atrag atenția și îi sfătuiesc pe turiști să nu urce pe munte în aceste zile, sunt și inconștienți care nu iau în calcul avertismentele. În condițiile în care cantitatea de zăpadă în zona superioară depășește 120 de centimetri, iar în acumulări se ajunge până la 4 metri, pericolul producerii de noi avalanșe de gradul V din cinci este iminent. Șeful serviciului Salvamont, Raul Papalicef, spune:
Raul Papalicef: Traselee sunt închise în totalitate, cu excepția a trei rute pentru care practic nu putem garanta. Deci, nu există o garanție 100% că nu o să se întâmple nimic acolo. Lutu Roşu, cu probleme la ieșire acolo, aria din zona… fața de zăpadă din zona cabanei Dochia prezenta fisuri adânci încă înainte de începerea ninsorii. Este Jgheabul cu Hotar, care noi credem că este relativ cel mai sigur traseu la ora actuală.
Reporter: La această oră, în Masivul Ceahlău continuă să ningă și vizibilitatea este foarte redusă./eradu/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 martie