THE NATIONAL HERALD: Vești bune pentru turismul Greciei parvenite din Rusia și din România

În anul 2021, Grecia rămâne din nou una dintre cele mai populare destinații turistice pentru agențiile specializate în turismul grecesc, agenții locali estimând că, în cazul eliberării unui permis în contextul crizei sanitare, între 400 și 500000 de ruși vor vizita Grecia în această vară.
Acest mesaj dătător de speranțe a fost transmis și cu ocazia expoziției pe teme turistice MITT 2021, deschise la Moscova între 16 și 18 martie, cu participarea, după o absență de un an, a Organizației Naționale Turistice Grecești (GNTO).
Miercuri, participarea grecească a primit premiul pentru ‘cea mai strălucită expoziție’, premiul fiindu-i înmânat de Atem Cernîșev. directorul MITT, lui Polykarpos Efstathiou, șeful GNTO în Rusia.
În acest an, Grecia a participat ca țară parteneră, având un pavilion de 153 de metri pătrați, instalat sub sloganul noii sale campanii All You Want Is Greece (‘Grecia e tot ce vă doriți’).
În prima zi a evenimentului, ministrul turismului, Haris Theoharis, a transmis un mesaj-invitație tuturor agenților din turism, precum și presei. “În mod obișnuit, turismul de lux, turismul de plăcere, pelerinajele și, desigur, soarele și marea Greciei fură inimile prietenilor noștri și pe cele ale turiștilor din Rusia. Credem că acest lucru poate continua și în acest an, noi putând avea turiști și mai mulțumiți”, a spus el.

Ministrul turismului Haris Theoharis vizitează România

În același timp, joi și vineri, ministrul turismului, Haris Theoharis, efectuează o vizită de două zile în România.
După cum a subliniat, “în contextul deschiderii turismului din Grecia în anul 2021 și dorind mereu să ne prezentăm țara ca fiind o destinație de top în Balcani și în bazinul Mediteranei, vizităm România pentru a ne reafirma puternicele relații de prietenie și de cooperare cu Grecia. România este o țară cu 19,5 milioane de locuitori, dintre car cel puțin 1,4 milioane de deplasează în Grecia în fiecare an. Pentru români, Grecia reprezintă o destinație de top. În consecință, România este o piață foarte importantă pentru turismul grecesc, având în continuare un mare potențial. Ministerul Turismului începe aplicarea unui plan strategic al guvernului elen vizând redeschiderea turismului și începând cu sprijinul și facilitățile acordate turiștilor din țările învecinate”.
În decursul vizitei sale în România, Theoharis se va întâlni cu ministrul român al economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu Năsui, și cu delegația unor reprezentanți ai asociației operatorilor din turism. În plus, el va vorbi la patru canale TV din România și va organiza o conferință de presă.
(*)The National Herald este un ziar american destinat comunității grecești din SUA
https://www.thenationalherald.com/- THE NATIONAL HERALD* (SUA), 19 martie

Traducerea: Alexandru Danga