Premierul Florin Cîţu a declarat că nu este luată în calcul carantina totală în cazul Bucureștiului

Premierul Florin Cîţu spune că deocamdată nu se pune problema închiderii școlilor din capitală ca urmare a depășirii pragului de șase cazuri de COVID la mia de locuitori. Şeful Guvernului a precizat că nu este luată în calcul carantina totală în cazul Bucureștiului.

Florin Cîţu: Trebuie să vorbim și cu alți specialiști și cu specialişti din domeniul economic, să vedem care sunt implicaţiile, după aceea vom lua o decizie. La 6 la mie începem să ne uităm la toate informaţiile pe care le avem.

Carantina totală. Am spus că nu am acest lucru în calcul. La Ministerul Sănătății va avea astăzi loc iarăşi o şedinţă. După ce discutăm cu Ministerul Sănătăţii, ne uităm şi la celelalte informații cu implicații pentru toți cetățenii Bucureștiului.

Nu se închid şcolile. Şcolile rămân în continuare. Am luat măsuri până acum. Avem măsuri care dacă ar fi fost respectate nu am fi ajuns astăzi aici. Eu le cer tuturor cetăţenilor să respecte măsurile pe care avem, regulile în vigoare. Am putea să oprim singuri această pandemie dacă respectăm regulile pe care avem în vigoare.#HUN/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 martie