În premieră, vom organiza o ședință solemnă de consemnare a Zilei Unirii Basarabiei cu România în Parlamentul Republicii Moldova (Octavian Țîcu)

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), deputatul Octavian Țîcu, a anunțat că în Parlamentul Republicii Moldova va fi organizată, în premieră, o ședință solemnă dedicată marcării Zilei Unirii Basarabiei cu România.

„Cu susținerea deputaților din fracțiunile PPDA, PAS și PD, în premieră vom organiza o ședință solemnă de consemnare a Zilei Unirii Basarabiei cu România în Parlamentul Republicii Moldova, care va avea loc sâmbătă, 27 martie, începând cu ora 11:00. La eveniment vor participa președinții Academiilor de Știință din România și Republica Moldova, reprezentanți ai mediului academic, oameni de cultură, primari și deputați”, a precizat Octavian Țîcu, care a adresat și o solicitare în vederea implicării Secretariatului Parlamentului în acest sens.

Evenimentul va putea fi urmărit online pe pagina de Facebook a Parlamentului. Menționăm că în acest an se împlinesc 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România./csimion/schelaru

www.radiochisinau.md – 24 martie