Controale intense în vederea respectării normelor de prevenire şi combatere a coronavirusului

Controalele făcute de poliţişti şi jandarmi în vederea respectării normelor de prevenire şi combatere a coronavirusului s-au intensificat în această perioadă. Au fost suplimentate şi efectivele care acţionează în zonele cele mai tranzitate, atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru depistarea celor care încalcă legea. Obiectivul nu este de a sancţiona, ci de a responsabiliza cetăţenii – spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei, Goergian Drăgan.
Georgian Drăgan: Desfăşurăm aceste activităţi ca fiecare om din această ţară să fie informat cu privire la riscurile la care se expune. Dacă nu respectă aceste norme de protecţie, respectiv, portul măştii de protecţie, respectarea distănţării fizice şi, bineînţeles, dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Colegii noştri, forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vizează şi evenimentele private, care sunt organizate, evenimentele private sunt interzise, vor fi verificate şi motivele deplasării, pentru că, reamintim faptul că în intervalul orar 22:00 – 05:00 circulaţia este restricţionată şi se poate efectua doar pentru anumite motive şi, bineînţeles, că oamenii trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere.
Realizator: De mâine, în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID este mai mare de 4 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică magazinele şi prestatorii de servicii trebuie să-şi încheie activitatea la ora 18:00, iar de la ora 20:00 nu mai este permisă deplasarea în afara locuinţei, cu excepţia cazurilor justiticate. De la 7,5 cazuri la mia de locuitori, interdicţiile sunt valabile în toate zilele săptămânii./eendrefy/sdm2

RRA – 27 martie