Teatrul Național Radiofonic pe podiumul UK International Radio Drama Festival 2021

Producția Teatrului Național Radiofonic Sufletul pereche/The Other Half de Petre Barbu, în regia lui Attila Vizauer, sound design Mădălin Cristescu și în interpretarea excepțională a actorului Dan Tudor, a câștigat locul III la categoria Drama a UK International Radio Drama Festival 2021.
UKIRDF 2021 și-a desemnat vineri seară, 26 martie, câștigătorii acestei ediții. Desfășurat în perioada 22 – 26 martie 2021 exclusiv online, festivalul de teatru radiofonic a selectat în competiție 20 de producții la categoria Drama și 24 la categoria Short Form, evaluate de un juriu coordonat de actorul Jack Klaff. Radio România își reconfirmă astfel valoarea în topul internațional al producătorilor de teatru radiofonic. La categoria Drama împărțim podiumul cu producții din Cehia și Germania.

Cîștigătorii categoriei Drama sunt:
1. Cerna Voda/Black Water- Czech Radio
2. Helena, Elena Zeiser, Germany
3. Sufletul pereche/The Other Half, Radio Romania
Câștigătorii categoriei Short form sunt:
1. 3 minutes of silence, Wederik de Backer, Belgium
2. Everyone Everywhere, Collectif Wow, Belgium
3. Dans La Tenaille, Collectif Wow/Belgium
Festivalul acordă și un premiu al publicului, unic în peisajul festivalier de gen pentru care publicul e invitat să asculte și să voteze online până în 26 aprilie producția preferată din Festival. Vă invităm să ascultați Sufletul pereche și să ne votați:
https://www.eteatru.ro/#art/sufletul-pereche-de-petre-barbu/2982621
Puteți asculta și urmări scripturile în limba engleză ale tuturor producțiilor de pe site-ul UKIRDF: https://radiodramafestival.org.uk/listening-sesssions/.

Premiera lunii decembrie 2020, monodrama Sufletul pereche de Petre Barbu, este cea mai recentă montare radiofonică din creația scriitorului și dramaturgului la Teatrului Național Radiofonic. Piesa tratează drama confruntării artistului cu sacrificiul creației și cu spaima ratării, la bilanțul vârstei mature. Metafora vieții ca o cursă în bazinul de înot e ocazia înfruntării polemice a artistului cu vocile conștiinței.

Sufletul pereche de Petre Barbu
Regia artistică: Attila Vizauer
Interpretează: Dan Tudor
Regia de montaj: Robert Vasiliță.
Sound design: Mădălin Cristescu
Redactor: Oana Cristea Grigorescu

RADOR – 27 martie