Comunicat al preşedintelui Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că protestele sunt firești în democrațiile funcționale, însă subliniază că manifestările violente, extremismul, xenofobia sunt intolerabile și complet de neacceptat. România este o democrație funcțională și matură în care libera exprimare a opiniilor este garantată – a spus Klaus Iohannis într-un comunicat primit la redacție. Libertatea de gândire nu poate fi îngrădită, toți avem dreptul la opinie și dreptul să ne-o putem exprima public. Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor, inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste 100 de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global – transmite președintele Iohannis./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 martie