Bilanț prezentat de ministrul de interne, Lucian Bode, privind sancţiunile date în urma protestelor din ţara

Realizator: Numărul protestatarilor a scăzut la mai puțin de jumătate la manifestațiile de marţi seara din toată țara, față de cel de luni, când au ieșit în stradă 31 de mii de oameni – potrivit datelor forțelor de ordine. Nu a scăzut însă și numărul amenzilor, a căror valoare se apropie, după două seri de proteste, de 1,5 milioane de lei. Sunt și mai multe dosare penale întocmite pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor, furt sau distrugere. Cel mai nou bilanț a fost prezentat cu puțin timp în urmă de ministrul de interne, Lucian Bode.
Lucian Bode: În seara zilei de luni, am avut 76 de manifestări, în 38 de județe, respectiv municipiul București. Au fost aproximativ 31 de mii de protestatari, am aplicat 1.200 de sancțiuni în valoare de aproximativ 800.000 lei. Totodată, am întocmit opt dosare penale, pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor, furt, pentru distrugere. În seara zilei de marți, am avut 78 de manifestări în 39 de județe, plus municipiul București. Au fost aproximativ 14.000 de protestatari. Am aplicat 1.300 de sancțiuni în valoare de 670.000 lei.
Realizator: În același timp, ministrul de interne i-a asigurat pe cei care doresc să protesteze că li se va respecta dreptul la demonstrație, atâta vreme cât nu încalcă legea./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 martie)