Naționala lui Rădoi nu mai bate nici Armenia

Naţionala de fotbal a României a pierdut neaşteptat cu 3-2 în fața Armeniei în deplasare, într-un meci din cadrul grupei J, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.
Armenia a obţinut prima sa victorie în faţa României, după un joc modest făcut de tricolori, în care au abundat greşelile.
Cele şase schimbări făcute de selecţionerul Mirel Rădoi faţă de partida cu Germania nu au adus plus care era aşteptat, iar echipa a jucat haotic, a construit greoi fără inspiraţie, iar portarul Florin Niţă a fost nevoit să salveze poarta de mai multe ori.
Armenia a primit o mână de ajutor în min. 78, când tricolorii au rămas în zece, după eliminarea lui Puşcaş, pentru o intrare periculoasă la Calisir, în condiţiile în care jucătorul nostru mai avea un cartonaş galben.
Cele cini goluri ale partidei au fost înstrise de Eduard Sperţian (56), Varazdat Haroian (87) și Tigran Barseghian (89 – penalty) pentru Armenia şi respectiv Alexandru Cicâldău (62, 72) pentru Tricolori.
În urma acestui meci, Armenia a ajuns la cinci victorii consecutive în meciurile oficiale, o premieră în istorie acestei echipe. Armenia are maximum de puncte din primele sale trei meciuri în grupa preliminară pentru CM 2022, în timp ce România rămâne cu cele trei puncte obţinute în faţa Macedoniei de Nord (3-2).
La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa./rcostea

(BUCUREŞTI FM – 31 martie)