Realizator: O asociaţie pentru protecția animalelor din județul Sibiu a fost amendată de Garda de Mediu cu 10.000 de lei. Motivul: a salvat doi pui de urs. Ne spune mai multe corespondenta RRA Carmen Vulcan.
Reporter: Cei doi ursuleți, în vârstă de doar două luni, fuseseră găsiţi abandonați în apropierea comunei Biertan din județul Sibiu de către un cetățean. Aflând despre acest caz, președinta Asociației „Prietenii Berzelor” din Cristian, care de ani de zile se ocupă de salvare a păsărilor și animalelor sălbatice și domestice, s-a dus imediat la fața locului. Puii de urs se aflau într-o avansată stare de deshidratare, cu grave probleme digestive, iar viața lor era pusă în pericol. De aceea a hotărât să îi transporte cât mai urgent la rezervația de urși din Zărnești, unde animalele au primit imediat ajutor specializat și acum se recuperează. Pentru că nu a anunțat imediat autoritățile și nu a făcut demersurile birocratice pentru astfel de situații, ci a acționat cât mai repede pentru salvarea ursuleților, Garda de Mediu din Sibiu a decis să aplice ONG-ului o amendă de 10.000 de lei.
Președinta asociației, Miruna Gritu: Dacă aşteptam după autorități, pentru hârtiile de relocare, probabil astăzi vorbeam despre doi ursuleți morţi. Noi în schimb am ales să mergem cât de repede la sanctuarul pentru urși de la Zărnești în încercarea de a-i salva, şi astfel am primit o amendă de 10.000 de lei. Dar, nu-i bai, noi ne continuăm munca şi o să salvăm animalele în continuare./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 aprilie)