Guvernul ia în calcul aplicarea unor sancţiuni mai dure pentru agenţii economici care încalcă restricțiile

Realizator: Guvernul ia în calcul aplicarea unor sancţiuni mai dure pentru agenţii economici care încalcă restricțiile impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus. Pe lângă amenzi, firmele care nu respectă regulile riscă să fie închise. Reporterul RRA, Petruța Obrejan, știe mai multe despre agenda executivului.
Reporter: Agenții economici care deja au fost amendați de două, trei ori și nu vor să respecte măsurile anti-COVID s-ar putea trezi cu întreaga activitate suspendată temporar, spunea recent ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, care preciza că executivul are în intenție adoptarea unui proiect de lege în acest sens.
Lucian Bode: Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare, în cazul în care operatorul economic își desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite, se va materializa prin afișarea în primă fază la loc vizibil, de la intrare sau intrările în sediul închis temporar, a mesajului că spațiul este închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19, cu mențiunea expresă a datei până la care este valabilă această sancțiune. Nerespectarea sancțiunii contravenționale se va materializa prin aplicarea pentru durata rămasă de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu.
Reporter: Şi Ministerul Muncii ar putea veni, în această săptămână, în guvern spre adoptare cu un proiect de ordonanță de urgență prin care să se majoreze stimulentul de reinserție pentru acei părinți care decid să revină la serviciu înainte de împlinirea vârstei de șase luni a copilului./geftene/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)