Restricții pentru combaterea pandemiei impuse în mai multe state europene

Realizator: Începem o săptămână în care unele state europene au intensificat restricțiile pentru combaterea pandemiei în vreme ce altele au anunțat relaxări pentru repornirea economiilor.

Reporter: Constanța Comănici: Întreaga Italiei este zonă roșie cu risc înalt de contagiune. Restricții severe au cuprins în acest weekend întreaga Franță. Marele sanctuar de la Lourdes a fost aproape gol de Paște. Tradiționalele reuniuni de familie au fost puternic limitate, deplasările nu se pot efectua la distanțe mai mari de 10 km, magazinele neesențiale s-au închis, iar școlile rămân închise pentru încă trei sau patru săptămâni.
Germanii au protestat din nou față de înăsprirea măsurilor anti COVID-19. Mii de oameni au manifestat la Stuttgart. Autoritățile de la Berlin au declarat totodată Olanda zonă de mare risc pandemic, iar toți călătorii sosiți din această țară vor trebui să prezintă un test negativ şi să intre în carantină. Ucraina introduce noi restricții, între care închiderea școlilor. În Marea Britanie sunt așteptate azi noi reguli pentru călătoriile internaționale. Se așteaptă inclusiv ca premierul Boris Johnson să detalieze felul în care va fi introdus pașaportul sanitar, care va permite reluarea unor activități, precum meciurile de fotbal. Grecia a permis redeschiderea majorității magazinelor şi relaxează restricțiile de petrecere a timpului liber, iar Portugalia deschide muzeele, liceele și terasele.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)