Proiectele celor trei legi ale justiţiei sunt spre avizare la CSM

Realizator: Proiectele celor trei legi ale justiţiei sunt în avizare la CSM, după lansarea lor în dezbatere publică încă din septembrie anul trecut, urmând ca forma finală să ajungă la guvern şi mai apoi în legislativ pentru adoptare – a anunţat ministrul de resort Stelian Ion. Întrebat dacă proiectele au fost discutate în coaliţie, el a spus că vor exista consultări între partenerii de guvernare, dar şi cu miniştrii implicaţi în procesul de avizare.
Stelian Ion: Există discuţii şi există soluţii să nu fie această variantă pentru toate parchetele – pentru parchetele de pe lângă judecătorii, de pe lângă tribunale, curţi de apel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Să găsim varianta de a nu exista aceste detaşări la parchetele de pe lângă judecătorii. Asta este, spre exemplu, o soluţie. Deci ar fi o soluţie de compromis, care poate fi acceptată şi de către Parchetul General şi de către poliţişti şi sunt negocieri în desfăşurare.
Realizator: Ministrul Stelian Ion a mai spus că a sesizat Comisia de la Veneţia privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, chestiune ce va fi discutată la adoptarea celor trei legi ale justiţiei./lcoman/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 aprilie)