Stare de urgență de sănătate publică in Republica Moldova, numărul cazurilor de COVD creşte accelerat

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în Republica Moldova, a crescut marţi, 6 aprilie, cu 773 de cazuri noi, în creştere faţă de ziua precedentă luni, când s-au înregistrat alte 703 de cazuri noi, şi față de duminică, când s-au înregistrat alte 693 de cazuri noi, ajungând astfel la un număr total, de la debutul pandemiei şi până pe data de 6 aprilie, de 236.563 de cazuri. Numărul total al deceselor înregistrate, de la debutul pandemiei până marţi, 6 aprilie, a crescut, ajungând astfel la 5.224 de decese, 46 de decese s-au înregistrat de luni până marţi.

„Marţi, 6 aprilie, în Republica Moldova s-au înregistrat alte 773 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, dintre care trei cazuri sunt importate: 2 – România, 1 – Germania. Numărul total de teste efectuate, în ultimele 24 de ore, este de 4.438, dintre care 867 sunt Teste Rapid Antigen. Numărul total de teste efectuate, de la debutul pandemiei şi până marţi, 6 aprilie, a crescut, fiind de 883.155. Numărul total al cazurilor vindecate de COVID-19 în Republica Moldova, de la debutul pandemiei şi până marţi, 6 aprilie, a crescut, ajungând astfel la 217.606 de pacienţi vindecaţi şi externaţi. Alte 1.128 persoane au fost vindecate de COVID-19, în ultimele 24 de ore”, anunţă Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova. Cazuri active – 13.733.

„Din numărul total de 773 de cazuri noi, 18 sunt lucrători medicali: 7 – medici, 3 – asistenți medicali, 8 – personal auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 3.962 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 325 sunt în stare extrem de gravă (52 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. În tratament la domiciliu cu forme ușoare sau moderate de COVID-19 se află 9.241 de persoane, iar 19.320 de persoane sunt sub supravegherea medicilor”, a precizat, într-un comunicat, Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova.

În Republica Moldova a fost instituită starea de urgență de sănătate publică, din cauza numărului mare de cazuri de infecţii cu noul coronavirus, pentru perioada 1 aprilie – 30 mai, pentru a reduce răspândirea coronavirusului în republică. Decizia a fost luată în Parlament, în cadrul unei ședințe extraordinare.

„Proiectul de decizie a fost aprobat cu 52 de voturi ale deputaților moldoveni”, a declatat președintele Legislativului Zinaida Greceanîi, citat de Agenţia de presă TASS. Înainte de adoptarea acestei decizii, Guvernul moldovean a transmis recomandări Parlamentului pentru a introduce starea de urgență în țară, din cauza situației cu privire la răspândirea COVID-19./vdraguta/gpodea

www.russian.rt.com – 6 aprilie