Guvernul va decide măsurile pentru sărbătorirea Paştelui Ortodox

Miniştrii vor decide în această seară prelungirea stării de alertă în cadrul unei şedinţe de guvern online şi tot atunci vor hotărî şi care vor fi măsurile pentru Paştele Ortodox.

Reporter: Șeful executivului, Florin Cîțu, anunța în această dimineață, pe o rețea de socializare, că va propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență mai multe măsuri.

Astfel, spre deosebire de anul trecut, când au fost restricții foarte dure și când cea mai mare sărbătoare a creștinătății a fost celebrată pentru prima oară în istorie fără credincioși în România, când prezența acestora în biserici sau în apropierea acestora a fost interzisă prin ordonanță militară, pentru a fi ei înșiși în siguranță și pentru a nu se intensifica răspândirea virusului, Guvernul, de această dată, intenționează să permită celor care vor să participe la slujba de Înviere să ia lumină și apoi Paște să circule până la ora 5:00 dimineața. De asemenea, magazinele ar putea rămâne deschise în Vinerea Mare până la ora 20:00.

O altă propunere vizează și stațiunile de pe litoral, care ar urma să fie deschise de Paște și de 1 Mai la o capacitate de 70%, aceeași situație înregistrându-se şi în stațiunile montane. Propunerile premierului ar urma să fie analizate în această seară de CNSU./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 aprilie