De la 1 mai vaccinarea anti-COVID ar urma să se facă și în cabinetele medicilor de familie

De la 1 mai vaccinarea anti-COVID ar urma să se facă și în cabinetele medicilor de familie, dar, potrivit coordonatorului Campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță, doar 30% dintre medicii de familie s-au înscris. Ei cer mai întâi schimbarea legislației aplicabilă doar în centrele de vaccinare.

Pe de altă parte, se cer norme clare privind testarea COVID în farmacii. Mai puţin de 20% dintre farmacişti sunt dispuşi să facă teste rapide antigen, mai ales din cauza eforturilor logistice presupuse de această activitate, explică șefa Colegiului farmaciștilor din Brașov, Mirela Zamfirescu:

Mirela Zamfirescu: Ne trebuie circuit clar separat. Există două posibilităţi în farmacie, dar pentru testarea în farmacie acel spaţiu /…/ trebuie să fie generos, ne trebuie patru metri pătrați; trebuie ridicate niște panouri; în afară de masă, care poate fi spălată şi dezinfectată, şi scaun şi ce ne mai trebuie, sunt foarte multe cheltuieli legate de mască, de FFP3, ne trebuie mănuşi, aţi văzut mănuşile cât s-au scumpit din nou. Echipamentul de protecţie costă. Trebuie schimbat după fiecare pacient./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 aprilie