România a depășit pragul de 1.500 de persoane diagnosticate cu COVID-19, aflate la terapie intensivă

Realizator: Cristian Bâcâin – România a depășit în premieră pragul de 1.500 de persoane diagnosticate cu COVID-19, aflate la terapie intensivă. Numărul real al cazurilor grave este însă mai mare pentru că mulți pacienți așteaptă eliberarea unui loc, timp în care sunt tratați în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor. Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit ieri despre gravitatea situației.

Vlad Voiculescu: În momentul în care locurile dintr-o unitate de primire urgențe sunt ocupate, activitatea spitalului se blochează. Zi de zi, numărul celor care au nevoie de terapie intensivă sau de terapie acută a crescut. La această oră, în spitalele din România sunt internați cu infecție SARS-CoV-2: 11.875 de pacienți adulți, alături de care sunt 94 de pacienți copii. 1.513 pacienți adulți sunt la secțiile de terapie intensivă, 16 pacienți copii sunt la terapie intensivă în țară, din care patru sunt intubați, în acest moment. În toată țara mai sunt șase paturi la terapie intensivă. Suntem într-o situație gravă care cere într-adevăr măsuri responsabile, iar Ministerul Sănătății, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență trebuie să se asigure că cei care au nevoie de ajutor îl pot primi pe un pat de spital, cu asigurarea îngrijirii medicale adecvate.

Realizator: Autoritățile au raportat ieri 3.302 cazuri noi de infectare cu coronavirus din peste 20.000 de teste efectuate, în 24 de ore și 129 de decese asociate.#HUN/lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 aprilie