Agenţiile federale de sănătate din SUA recomandă întreruperea administrării vaccinului Johnson & Johnson

Agenţiile federale de sănătate din Statele Unite au recomandat, marţi, întreruperea administrării vaccinului în doză unică Johnson & Johnson împotriva COVID-19, după ce şase persoane vaccinate au dezvoltat o formă rară de trombocitoză.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) se va reuni, miercuri, pentru a evalua aceste cazuri. Toate cele şase persoane la care au apărut cheagurile de sânge sunt femei cu vârsta între 18 şi 48 de ani. Una dintre ele a decedat, iar o altă femeie, din Nebraska, se află internată în stare critică, potrivit ziarului The New York Times, care citează oficiali medicali.

Într-o declaraţie comună, CDC şi Administraţia Federală pentru Alimente şi Medicamente (FDA) afirmă că aceste indicente adverse par a fi extrem de rare, în prezent. Până la 12 aprilie, în SUA au fost administrate peste 6,8 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson.

Decizia de întrerupere a vaccinării în SUA survine la mai puţin de o săptămână de când Agenţia Europeană de Reglementare a Medicamentelor a anunţat că evaluează cazuri rare de trombocitorză la patru persoane din Statele Unite care au primit vaccinul Johnson & Johnson./mbrotacel/gpodea

REUTERS – 13 aprilie