EVROS24: Pentru ce turişti îşi deschide Grecia graniţele începând cu 16 aprilie

Vineri, 16 aprilie, va avea loc deschiderea pilot a turismului grecesc, cu ridicarea treptată a restricțiilor pentru călătorii care vin din țările Uniunii Europene, Regatul Unit, Serbia, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite și Israel.

În perspectiva repornirii oficiale a turismului grecesc, care a fost stabilită de ministrul turismului Harry Theocharis pentru data de 14 mai, începând de vinerea aceasta se elimină carantina obligatorie pentru cei care sosesc în Grecia din țările UE, precum și din Regatul Unit, Serbia, Emiratele Arabe Unite, SUA și Israel.

Pentru perioada rămasă până la repornirea oficială (14 mai), când zborurile vor fi permise către toate aeroporturile internaționale din Grecia, călătorii care sosesc din străinătate vor putea utiliza doar aeroporturile din Atena, Salonic, Chania, Heraklion, Rodos, Kos, Santorini, Mykonos și Corfu.

Pentru sosirile pe cale rutieră, în prima fază, călătorilor li se va permite să intre doar pe la granița terestră cu Bulgaria și anume pe la punctele de trecere Promachonas și Nymfaio.

Intrarea turiștilor în Grecia începând cu 16 aprilie va fi permisă numai cu prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test PCR negativ efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie.

Ca și anul trecut, fiecare călător trebuie să completeze formularul special PLF și ar putea fi supus unui test conform algoritmului pe baza căruia operează sistemul EVA. În același timp, a început să se înregistreze o oarece mişcare în hotelurile din nordul Greciei, în principal în Halkidiki, în vederea Paștelui.

Cea mai mare cerere este înregistrată dinspre România și Bulgaria, în timp ce mici semnale vin şi dinspre Serbia. Perioada Paștelui reprezintă o repetiție generală pentru antreprenorii din turism în perspectiva datei de 14 mai.

https://www.evros24.gr/gia-poioys-toyristes-anoigoyn-ta-syno/

Traducerea: Carolina Ciulu

EVROS24 (Grecia) – 14 aprilie