Noii parlamentari ai Bulgariei au depus jurământul

Noii parlamentari în cea de-a 45-a Adunare Naţională a Bulgariei au depus jurământul. Şedinţa noului parlament de la Sofia a fost deschisă de Mika Zaikova, cel mai în vârstă deputat din legislativ, care a făcut un apel la unitate, în ciuda diferenţelor. Şase partide fac parte din noul parlament al Bulgariei, în urma alegerilor parlamentare desfăşurate pe data de 4 aprilie. Repartizarea mandatelor celor şase formaţiuni politice este următoarea:
GERB-Uniunea Forţelor Democrate – 26,18% (75 de deputaţi), partidul „Există un astfel de popor” – 17,66% (51 de deputaţi), Partidul Socialist Bulgar – 15,01% (43 de deputaţi), Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi – 10,49% (30 de deputaţi), Bulgaria Democrată – 9,45% (27 de deputaţi), „Ridică-te! Mutrele criminale, afară!” – 4,72% (14 deputaţi).
Preşedintele Rumen Radev urmează să înmâneze mandatul primei forţe politice pentru formarea noului guvern. Reprezentanţii GERB au anunţat deja că vor propune un cabinet cu fostul ministru de externe Daniel Mitov în funcţia de premier, însă se aşteaptă ca propunerea lor să nu fie acceptată. În acest caz, mandatul va fi înmânat celei de-a doua forţe politice, „Există un astfel de popor”./ddaniela/ilapadat

(www.novini.bg – 15 aprilie)